Diensten & Tarieven

Specialisaties

Auteursrecht

Handelsnaamrecht

Handelsnaam-
recht

Privacyrecht

Consumenten-
recht

Contracten-
recht

Auteursrecht, portretrecht en handelsnaamrecht vallen onder het intellectueel eigendomsrecht. Deze specifieke onderwerpen en de overig getoonde onderwerpen hierboven zijn mijn specialisaties. Hiermee kan ik jou het best helpen.

Diensten & Tarieven

Documenten

Heb je geen idee welke documenten je überhaupt écht nodig hebt? Lees dan eerst dit artikel!

Algemene voorwaarden

v.a. € 400 excl btw

Dé spelregels van je bedrijf. Niet verplicht, maar wel onmisbaar.

Privacyverklaring

€ 325 excl btw

Verplicht volgens de AVG.
Inclusief cookieverklaring – indien nodig.

Agentuurovereenkomst

€ 350 excl btw

Ben jij een agent of schakel je een agent in? Leg dan je afspraken vast in een agentuurovereenkomst.

Affiliateovereenkomst

€ 350 excl btw

Ga je samenwerken op basis van een affiliateovereenkomst? Zorg dan dat je goede afspraken maakt.

Akte van overdracht

€ 350 excl btw

Een akte van overdracht is een document waarin een (gedeelte van een) intellectueel eigendomsrecht wordt overgedragen. Te denken valt aan auteursrecht en merkenrecht.

Bruikleenovereenkomst

€ 300 excl btw

Geef jij iets in bruikleen? Dan wil je vast en zeker dat er goed mee omgegaan wordt en dat je het terugkrijgt zoals het was. Laat hier afspraken over vastleggen in een bruikleenovereenkomst.

Geheimhoudingsovereenkomst (NDA)

€ 300 excl btw

Ga je met een partij samenwerken en wil je dat er iets geheim wordt gehouden? Dwing het een en ander af in een geheimhoudingsovereenkomst (NDA).

Opdrachtovereenkomst

€ 350 excl btw

Ga je (als zzp’er) aan de slag voor een opdrachtgever? Dan is het belangrijk dat jullie voorkomen dat jullie relatie op een arbeidsrelatie lijkt. Dat doe je door middel van een opdrachtovereenkomst. Uiteraard is er nog meer belangrijk om af te spreken 😉

Licentieovereenkomst

v.a. € 350 excl btw

Heb jij een intellectueel eigendomsrecht, zoals auteursrecht of merkenrecht, en wil je dat iemand er gebruik van kan maken?  In een licentieovereenkomst geef jij toestemming voor het gebruik, en baken je die toestemming af.

Influencerovereenkomst

€ 350 excl btw

Ga jij een influencer inschakelen? Leg belangrijke afspraken vast in een influencerovereenkomst.

Samenwerkingsovereenkomst

v.a. € 350 excl btw

Ga jij met iemand samenwerken, op wat voor manier dan ook? Denk aan het samen verlenen van een dienst. Voorkom gedoe en zet belangrijke afspraken zwart op wit.

Verwerkersovereenkomst

€ 300 excl btw

Soms is een verwerkersovereenkomst verplicht. Wanneer dat het geval is, lees je hier.

Verwerkersovereenkomst & opdrachtovereenkomst in één

€ 500 excl btw

Quitclaim

€ 300 excl btw

Leg als fotograaf/videograaf afspraken vast met betrekking tot het portretrecht van degene(n) die je hebt vastgelegd. Meer over een quitclaim lees je hier.

Staat er een bepaald document niet bij? Dat betekent niet per se dat ik deze niet maak. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Service

AVG website scan

v.a. € 199 excl btw

Voldoen aan de AVG houdt niet op bij het hebben van verplichte documenten. Je moet je aan meer beginselen en regels houden.  Zo voorkom je bijvoorbeeld een boete van de Autoriteit Persoonsgegevens. 

Ik scan jouw website en geef je daarna een uitgebreid rapport over hoe AVG-proof je website is én ik geef advies over wat er beter kan.

Controleren / aanpassen van documenten

€ 109 excl btw per uur

Een overeenkomst voor je neus gekregen die je juridisch wil laten checken? Of is je privacyverklaring verouderd? Dan is een juridische check en eventuele aanpassing wel handig.

 • Bij het aanvragen van een offerte maak ik een schatting van hoeveel uur ik met je document bezig ben, zodat je weet waar je aan toe bent.
 • Er wordt gefactureerd naar het daadwerkelijk gewerkte uren.

Juridische strippenkaart (1 uur)

€ 129 excl btw – 6 x 10 min

Soms heb je gewoon een korte vraag en wil je wel iets zeker weten. Dan wil je niet meteen een uurtarief neerleggen voor advies. Of wil je een kleine toevoeging of aanpassing aan een document. De juridische strippenkaart is de perfecte uitkomst! 

Adviesgesprek

€ 149 excl btw

Heb je een juridische vraag, twijfel je ergens over, ben je in een conflict beland of wil je gewoon even sparren met een jurist? Dan is een adviesgesprek wellicht een goede uitkomst.

Advies

Prijs op aanvraag

Hulp nodig? Ik ben er graag voor je. Neem vrijblijvend contact met me op om je situatie voor te leggen en om de mogelijkheden te bespreken.

Spreker

Prijs op aanvraag

Een juridisch expert nodig die de bezoekers van jouw (online) event of jouw klanten iets op een begrijpelijke manier vertelt en bijbrengt? Lijkt me supertof om spreker voor je te zijn. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Uurtarief

€ 109 excl btw per uur (zzp’ers)
€ 129 excl btw per uur (mkb, organisaties, etc)

Staat de dienst die je zoek ter niet bij? Dat betekent niet dat ik die niet verleen. Vaak werk ik hiervoor op basis van uurtarief. Vraag gerust een offerte aan om de mogelijkheden te bespreken.

Advies

Prijs op aanvraag

Hulp nodig? Ik ben er graag voor je. Neem vrijblijvend contact met me op om je situatie voor te leggen en om de mogelijkheden te bespreken.

Simone, ik wil nog wat van je weten...

Als ik juridische documenten voor jou ga maken, dan ziet het proces er zo uit:

 1. Ik stuur jou een uitgebreide vragenlijst met betrekking tot de documenten. Ondertussen plan je een online/telefonisch gesprek in.
 2. Tijdens het online/telefonisch gesprek nemen we de vragenlijst door op punten waar een van ons nog vragen over heeft.
 3. Ik ga aan de slag met een conceptversie. Het kan voorkomen dat ik dan alsnog vragen voor je heb. Dan mail ik je met vragen.
 4. Je mag feedback geven op het concept.
 5. Waar mogelijk en indien redelijk, verwerk ik de feedback tot de definitieve versie.
 6. Je kan het document nu gebruiken!

Je kan denken aan het volgende tijdsbestek:

 • Het gesprek kan binnen 1 week worden ingepland vanaf dat je mij akkoord hebt gegeven. Waarom binnen 1 week? Ik moet de vragenlijst nog maken. Het duurt zo’n 1-2 werkdagen voordat je de vragenlijst hebt. Daarna moet jij hem natuurlijk ook nog gaan invullen en heb ik hem graag 2 werkdagen voor het gesprek retour. Zo kan ik ons gesprek goed voorbereiden.
 • Na het gesprek ga ik binnen 1-2 weken aan de slag met jouw documenten. Hoe snel dat is, hangt af van hoe druk het is en om welk document het gaat.
 • Als ik het concept lever, dan heb jij 10 werkdagen de tijd om te reageren. Wanneer jij feedback geeft, dan verwerk ik deze vaak binnen 1-4 werkdagen.
 

Al met al duurt het dus ongeveer 3 weken vanaf dat je akkoord geeft voordat je een document geleverd krijgt.

Nee, en ik raad je ook af om dat zelf te doen. In het recht komt taal heel erg nauw. Als je iets verkeerd of niet goed genoeg vertaalt, dan kan je dat letterlijk duur komen te staan.

Het best is om een juridisch vertaler in te schakelen. Mocht ik documenten voor jou gaan maken, dan kan ik je koppelen aan een juridisch vertaler uit mijn netwerk.

Afhankelijk van hoe groot jouw bedrijf/organisatie is, of hoeveel diensten jij aanbiedt, kan de prijs hoger worden dan de vanaf-prijs.

Ben je zzp-er, dan is de kans groot dat je alleen de vanaf-prijs betaalt.

Wanneer ik een of meerdere document(en) voor jou op maat ga maken, dan zit er altijd in de prijs:

 • Uitgebreide vragenlijst
 • Online/telefonisch gesprek om de vragenlijst te bespreken
 • 1 feedbackronde, zodat je zeker weet dat je document naar wens is


Hier komen geen extra kosten bij, behalve als je bijvoorbeeld een extra feedbackronde wil of als je feedback niet redelijk is. Niet-redelijke feedback is als je feedback heel erg afwijkt van wat we hebben besproken in het gesprek.

Wanneer ik een andere dienst voor jou verleen, dan kan het zo zijn dat ik bijvoorbeeld kosten heb omdat ik een brief voor jou aangetekend wil versturen. Ik ben hier altijd vooraf transparant over. Dan kom je voor geen verrassingen te staan.

Nee, ik ben altijd vóóraf transparant over (te verwachten) kosten.

Als ik op basis van uurtarief voor jou werk, dan maak ik altijd een schatting van hoe lang ik ongeveer bezig ga zijn. Ik probeer altijd een ruime marge te maken. Iets uitzoeken kan namelijk altijd langer duren dan verwacht. Maar zo weet je wel waar je financieel aan toe kan zijn.

Ik factureer altijd naar daadwerkelijk bestede uren. Mocht ik over mijn schatting heengaan, dan laat ik altijd weten als dat zo ver is en hoelang ik nog denk nodig te hebben.

Het best kun je me dat even vragen. Plus, het ligt er natuurlijk aan wat jij verstaat onder haast.

Het kan zijn dat ik een spoedtarief aan jou vraag. Mijn spoedtarief bedraagt 30% bovenop mijn regulier gehanteerde tarief. Dit tarief hanteer ik als jij iets binnen 10 werkdagen af wil hebben.

Hoe mijn klanten samenwerken met mij hebben ervaren, kun je hier lezen. Wat vaak terugkomt over mij:

 • Denkt veel mee
 • Communiceert helder en begrijpelijk
 • Blijft uitleggen totdat je iets snapt
 • Maakt de juridische kant van het ondernemen toegankelijk
 • Neemt de tijd je bedrijf te leren kennen
 • Veel kennis
 • Maakt duidelijke afspraken

Liever eerst even babbelen?