Jurist voor creatief ondernemers Utrecht

Je hebt geen onbegrijpelijke advocaat nodig waarmee je ook nog eens een afstand voelt

Als ondernemer heb je op gegeven moment juridische hulp nodig. Of dit nou het opstellen van algemene voorwaarden is of je hebt iemand nodig die uitzoekt of een ander een auteursrechtinbreuk pleegt. Of misschien weet je niet of je wel helemaal AVG-proof werkt.

Voor veel ondernemers is er echter een hoge drempel om een jurist in te schakelen. Vaak denken ondernemers dat ze meteen een stoffige, dure, advocaat in de hand moeten nemen die niet hun taal spreekt. Dat hoeft dus helemaal niet! 

Een jurist die benaderbaar is en jouw taal spreekt? Aangenaam!

Ik ben Simone en als jurist (LL.M: meester in de rechten) ben ik jouw partner-in-crime. Ik leer jou en je bedrijf graag kennen zodat ik precies weet wat je doet. Alles is altijd bespreekbaar en vragen staat altijd vrij. Ik probeer altijd zo goed mogelijk te bedenken hoe ik jou het best kan helpen en wat je écht nodig hebt.

Omdat ik weet dat de juridische wereld nogal saai kan doen overkomen en het ook complex kan zijn, probeer ik zoveel mogelijk te communiceren in een manier zodat jij álles begrijpt. Begrijp je iets niet? Dan leg ik het net zo vaak uit totdat je het wel begrijpt. Ook ben ik altijd transparant over alle dingen die ik doe. Geen onverwachte facturen dus.

Waarom ik jou hélemaal begrijp

Naast jurist ben ik zelf ook (creatief) ondernemer. Ik heb voorheen een food blog gerund waarvoor ik de recepten ontwikkelde en fotografeerde. Sinds 2022 maak ik out-of-the-box personal branding foto’s voor ambitieuze ondernemers.

Ik begrijp jou. Ik weet wat belangrijk voor jou is. Of je nou fotograaf bent, of werkzaam bij een museum.

Waarom ik jóu kan helpen

Dat ik zelf creatief ben, is meteen de reden waarom ik afgestudeerd ben in intellectueel eigendomsrecht (IE-recht). Het IE-recht beschermt creativiteit. Ik richt mij vooral op auteursrecht, portretrecht en handelsnaamrecht.

Verder zijn mijn specialisaties privacyrecht, contracten en consumentenrecht. Op deze gebieden kan ik jou dus ook helpen.

En, wie ben jij? Hoe kan ik jou helpen? Laat het me weten!

Testimonials

Simone heeft mijn privacy- en cookieverklaring geschreven. Ze neemt de tijd om je bedrijf te leren kennen zodat je echt een product op maat krijgt. Ook zorgt ze ervoor dat je het hele document zelf snapt 😉 met fijne extra uitleg. Ik zou Diederich Legal zeker aanraden!

Agnes – Aweightness

De samenwerking verliep vlot en soepel en ben je vooral dankbaar voor het actief meedenken. Super fijn dat je heldere vragen stelde en met onderdelen kwam waar ik zelf niet aan had gedacht. Ik heb nu echt het gevoel dat ik een volledig document heb. En ik heb er zelf heel weinig voor hoeven doen. Bedankt!

Kelly – Drawing Monkey

Simone volgde ik al op LinkedIn. Toen ik de algemene voorwaarden en cookieverklaring nodig had voor op mijn bedrijfswebsite en samenwerkingen met klanten werd ik deskundig en snel door haar geholpen. Het transparante proces en haar deskundigheid maken dat ik voor andere juridische zaken zeker weer bij haar terug zou komen.

Mirjam – Tekstbureau de Schrijfkameleon

Kennismaken?