Jurist voor creatief ondernemers Utrecht

Je hebt geen onbegrijpelijke advocaat nodig waarmee je óók nog eens een afstand voelt

Als ondernemer of organisatie heb je op gegeven moment juridische hulp nodig. Of dit nou het laten opstellen van algemene voorwaarden is, of je juridisch advies wil over een mogelijke auteursrechtinbreuk. Of misschien weet je niet of je wel helemaal AVG-proof werkt.

Voor veel ondernemers en organisaties is er echter een hoge drempel om een jurist in te schakelen. Vaak denken ondernemers dat ze meteen een stoffige advocaat in de hand moeten nemen die ook nog eens hun niet taal spreekt. Dat hoeft dus helemaal niet! 

Een jurist die benaderbaar is én jouw taal spreekt?
Aangenaam!

Ik ben Simone en als jurist (LL.M: meester in de rechten) ben ik jouw partner-in-crime. Ik leer jou en je bedrijf graag kennen zodat ik precies weet wat je doet. Alles is altijd bespreekbaar en vragen staat altijd vrij. Ik probeer altijd zo goed mogelijk te bedenken hoe ik jou het best kan helpen en wat je écht nodig hebt.

Omdat ik weet dat de juridische wereld nogal saai kan doen overkomen en het ook complex kan zijn, probeer ik zoveel mogelijk te communiceren in een manier zodat jij álles begrijpt. Begrijp je iets niet? Dan leg ik het net zo vaak uit totdat je het wel begrijpt. Ook ben ik altijd transparant over alle dingen die ik doe. Geen onverwachte facturen dus.

Waarom ík jou helemaal begrijp

Naast jurist ben ik zelf ook (creatief) ondernemer. Ik heb voorheen een food blog gerund waarvoor ik de recepten ontwikkelde en fotografeerde. Sinds 2022 maak ik creatieve personal branding foto’s voor ondernemers die willen opvallen tussen de meute.

Ik begrijp jou. Ik weet wat belangrijk voor jou is. Want ik ben net als jij werkzaam in de creatieve industrie.

Waarom ík jou kan helpen

Dat ik zelf creatief ben, is meteen de reden waarom ik afgestudeerd ben in intellectueel eigendomsrecht (IE-recht). Het IE-recht beschermt creativiteit. Ik richt mij vooral op auteursrecht, portretrecht en handelsnaamrecht. Dingen die voor jou in de creatieve industrie belangrijk (kunnen) zijn. Ik ben ook aangesloten bij de Vereniging voor Auteursrecht.

Verder zijn mijn specialisaties overigens privacyrecht, contracten en consumentenrecht. Op deze gebieden kan ik jou dus ook helpen.

En, wie ben jij? Hoe kan ik jou helpen? Laat het me weten!

Testimonials

Simone heeft mijn privacy- en cookieverklaring geschreven. Ze neemt de tijd om je bedrijf te leren kennen zodat je echt een product op maat krijgt. Ook zorgt ze ervoor dat je het hele document zelf snapt 😉 met fijne extra uitleg. Ik zou Diederich Legal zeker aanraden!

Agnes – Aweightness

De samenwerking verliep vlot en soepel en ben je vooral dankbaar voor het actief meedenken. Super fijn dat je heldere vragen stelde en met onderdelen kwam waar ik zelf niet aan had gedacht. Ik heb nu echt het gevoel dat ik een volledig document heb. En ik heb er zelf heel weinig voor hoeven doen. Bedankt!

Kelly – Drawing Monkey

Simone volgde ik al op LinkedIn. Toen ik de algemene voorwaarden en cookieverklaring nodig had voor op mijn bedrijfswebsite en samenwerkingen met klanten werd ik deskundig en snel door haar geholpen. Het transparante proces en haar deskundigheid maken dat ik voor andere juridische zaken zeker weer bij haar terug zou komen.

Mirjam – Tekstbureau de Schrijfkameleon

Kennismaken?