Hi, ik ben Simone.

De creatieve jurist.

Geen zorgen, dat is niet zoiets als ‘creatief boekhouden’ …

Naast het voorkomen en – als het dan toch een keer misgaat – oplossen van juridische kwesties, ben ik ook fotograaf.

Hartstikke legaal én superhandig voor jou als creatief ondernemer.

Jurist auteursrecht
Jurist voor fotografen

1 jurist, met expertise vanuit 2 hoeken

Toen ik nog op K3 stond te dansen, bevond ik me al hobbymatig in de schrijf- en fotografiehoek. Als jurist wilde ik me daarom ook graag richten op de creatieve sector en dus koos ik ervoor om af te studeren in de rechtsgebieden die daarvoor belangrijk zijn.

Het toffe is dat ik nu mensen kan helpen die net als ik zijn, maar de juridische kennis missen. En laten we eerlijk zijn: creatieve mensen zijn ook gewoon het leukst. Toch?

Mijn specialiteiten op een rijtje:

➤ auteursrecht
➤ portretrecht
➤ handelsnaamrecht
➤ privacyrecht
➤ contracten
➤ consumentenrecht
➤ Indisch gerecht

Stoffigheidsallergie

‘Sorry … *gaap* maar waar heb je het over?’ Deze vraag probeer ik zoveel mogelijk te voorkomen door je alles op een begrijpelijke manier uit te leggen. Geen moeilijk juridisch gezwets, geen stoffige communicatie, maar gewoon normale taal. En is iets toch onduidelijk? Dan leg ik het met liefde net zo lang uit tot het wel helemaal helder is. Die duidelijkheid zit ’m ook in mijn werkwijze: ik zorg dat je precies weet wat je kan verwachten.

Ik hou ook niet van de kleine lettertjes.

Simone vroeg steeds door en gaf niet op als ik het niet meer snapte. Ze bleef geduldig en legde alles duidelijk en netjes uit.

Nora | Sure Connection

En hoe zit het dan met mijn alter ego ‘Simone, de fotograaf’?

Dat begon allemaal met koken…

Ik ben enorm gek op eten. Maar echt. Ben ik met het verkeerde been uit bed gestapt? Geef me eten en it’s all good. Ook als mensen bij me langs komen MOET ik altijd uitgebreid koken, ‘simpel’ staat niet in mijn kookboek. Het zal vast iets met mijn Indoroots te maken hebben.

Vanuit die honger naar eten en iets willen doen met mijn creativiteit, heb ik een lange tijd een foodblog gerund. Hiervoor ontwikkelde ik recepten, die ik vervolgens fotografeerde en op het blog plaatste.

Van eten naar mensen

Ondertussen reisde ik veel en maakte ik op verschillende plekken in de wereld foto’s van mensen op straat (funfact: een foto van mij staat in een National Geographic scheurkalender!). Op een gegeven moment dacht ik: maar wacht heel even. Ik vind mensen fotograferen leuk en werk met ondernemers. 1 en 1 = 2, toch? En dus ben ik sinds 2022 naast jurist ook brandingfotograaf.

Dankzij dit alter ego begrijp ik jou nóg beter als jurist, en spreek ik de taal der creatievelingen.

‘Variatie’ is wel een woord dat bij me past

Ja, die zag je natuurlijk niet aankomen met mijn twee totaal verschillende professies. Maar variatie zit in meer dingen. In eten bijvoorbeeld, maar ook in hobby’s. Zo sla ik regelmatig een balletje op de squashbaan, sta ik weleens met een pijl-en-boog op een bord te mikken en ben ik ook zo nu en dan op een festival te vinden.

Je merkt het al: stilzitten is er weinig bij.

Zitten doe ik wel, hoor.

Het liefst terwijl ik voor jou aan de slag ga.
Bekijk hier wat ik voor jou kan betekenen.

Juridische documenten

Juridisch advies

Juridisch partner